Fjärrkyla

Energieffektiviserar och värnar vår miljö!

40% av Europas kommersiella fastigheter har ett kylbehov – här finns stora möjligheter till energi- och miljöbesparingar.

FVB var med och introducerade fjärrkylan i Sverige 1992 och har sedan dess varit involverade i ett stort antal fjärrkylaprojekt. I Sverige bl.a. som huvudkonsult vid utbyggnaden av fjärrkylasystemet i Stockholm, ett av Europas största, men även i andra stora projekt i Nordamerika och Mellanöstern. Den erfarenhet och kunskap vi fått genom åren har gjort oss till marknadsledande inom området.

Höga komfortkrav

Höga krav på komfort i bostäder, kontor och offentliga miljöer ställer också höga krav på en leveranssäker teknik. FVB kan genom sitt tekniska kunnande och utnyttjande av lokala förutsättningar som råder, skapa en optimal lösning för kunden. Fjärrkyla är bekvämt, flexibelt och pålitligt och det vet vi på FVB hur man åstadkommer.

Att utnyttja sjö-, grund- eller avloppsvatten är ett kostnadseffektivt sätt att producera fjärrkyla vilket kan medföra energibesparingar på upp till en faktor 10. Ett utbyggt fjärrvärmesystem medför att värmepumpar eller absorptionskylmaskiner kan vara ett alternativ. Incitamenten är naturligtvis både ett bättre resursutnyttjande och en bättre miljö, både inomhus och i det fria.

Växande marknad

Vi ser ljust på framtiden för fjärrkylamarknaden. Den globala uppvärmningen kommer enligt forskarna att höja medeltemperaturen på jorden. Detta i kombination med fortsatt hög användning av elektronisk utrustning kommer att medföra ett ökat behov av miljövänlig kyla. Fjärrkyla minskar klimatpåverkan genom lägre utsläpp av koldioxid samt mindre användande av köldmedier.

Resursoptimering

Flexibilitet

Miljöhänsyn

Kyla absorption chiller
Fjärrkyla
Cooling Plant

Några av de platser där vi levererat fjärrkyla

Las Vegas

Stockholm

Honolulu

Södertälje

Bahrain

Sollentuna

Dubai

Uppsala

Helsingborg

Borås

Västerås

Lund

Exempel på tjänster

Förstudier

Marknadsanalyser

Projektering av distributions- och produktionsanläggningar

Projektledning

Förfrågningsunderlag och upphandling

Drifttagning

Vill du veta mer?

Om du har frågor eller vill veta mer om vad vi kan erbjuda, tveka inte att kontakta oss!

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring vår växel på 021-81 80 50 så ser vi till att du kommer i kontakt med rätt person.

Du är också välkommen att besöka något av våra kontor, om det är svårt att komma ifrån åker vi gärna ut till er, hör av dig så ordnar vi fikat!

    För information om hur vi behandlar personuppgifter, läs mer i vår integritetspolicy HÄR.