Kraftvärme och Värmeproduktion

Energi till dubbel nytta

Kraftvärme är en odiskutabelt effektiv form av energiframställning, där el och värme genereras samtidigt och med hög totalverkningsgrad. Kraftvärme utnyttjar helt enkelt primärresurserna bäst. Kraftvärme kan byggas stort som smått. Där förutsättningar finns ska denna effektiva energilösning naturligtvis utnyttjas. Sverige har de nödvändiga förutsättningarna för en fortsatt utbyggnad av kraftvärmen. Tack vare fjärrvärmenäten är en stor del av investeringen gjord.

Ytterligare potential

Kraftvärmen börjar nu närma sig den potential den en gång förespeglades, när de svenska fjärrvärmenäten började byggas ut på allvar. Starka drivkrafter finns för fortsatt utbyggnad av kraftvärmen. Förlängning av elcertifikatsystemet, utsläppsrätter, behov av ny miljövänlig och effektiv elproduktionskapacitet, långsiktigt ökande elpriser är några exempel. Vi är på plats för våra kunders räkning. Vi identifierar och analyserar alternativen och anpassar anläggningarna till morgondagens miljövänliga teknik och ekonomiska förutsättningar. FVB har tagit aktiv del i utbyggnaden av kraftvärme i såväl Sverige som i USA, Kanada och Baltikum. Nu utreder vi förutsättningarna för kraftvärme i Polen, England och Irland.

Optimerade system – nyckeln till framgång

EU:s beslutade energimål gällande utsläpp och effektivisering kommer att ställa krav på samtliga medlemsstater. Koldioxidmager kraftvärme kommer utan tvekan att vara en viktig faktor för att uppnå dessa mål. För bästa lönsamhet bör den framtida kraftvärmeproduktionen byggas med stor flexibilitet gällande bränslen och värmeunderlag. Vi har aktivt medverkat i uppförandet av den nya generationens bränsleflexibla kraftvärmeanläggningar som samverkar med fjärrvärmesystem och industriprocesser för att uppnå optimerade system.

Systemoptimering

Elförsörjning

Miljövinst

Electric power generator
Gasturbin

Exempel på tjänster

Förstudier

System- och teknikoptimering

Investerings- och lönsamhetskalkyler

Tillstånd

Förfrågningsunderlag och upphandling

Projektledning

Prestandaprov

Besiktningar och riskanalyser

Vill du veta mer?

Om du har frågor eller vill veta mer om vad vi kan erbjuda, tveka inte att kontakta oss!

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring vår växel på 021-81 80 50 så ser vi till att du kommer i kontakt med rätt person.

Du är också välkommen att besöka något av våra kontor, om det är svårt att komma ifrån åker vi gärna ut till er, hör av dig så ordnar vi fikat!

    För information om hur vi behandlar personuppgifter, läs mer i vår integritetspolicy HÄR.