Effektivisering av energi & effekt

Vill ni ha lägre kostnader för värme, kyla och el till er fastighet eller industri?

Vi reder ut om det är energi, effekt eller flöde som behöver effektiviseras, för lägsta möjliga energikostnad, och hur det ska gå till. FVB har både kunskap och erfarenhet samt certifierade energikartläggare och energiexperter som ger er den bästa helhetslösningen. Vi är dessutom en oberoende part, utan egenintresse för de lösningar som vi rekommenderar. Vår drivkraft är att hjälpa er så att ni kan sänka era kostnader, få ett bättre inomhusklimat och minska er miljöpåverkan.

Vi hjälper med:
utredningar
inventering av energi- och effektuttag
genomgång av era avtal och prismodeller
handlingsplan med lämpliga åtgärder
genomförande av åtgärder
uppföljning

effektivisera med fvb

Få koll på effekten

Tidigare handlade effektivisering främst om energi, men idag har effektivisering av effekten blivit allt viktigare. Många prismodeller – både för el och fjärrvärme – har en effektdel. Det finns också prismodeller med en straffavgift för den som överstiger den avtalade effekten. Vi har en systemövergripande syn med koll på såväl teknik som prismodeller. Det innebär att ni kan få en skräddarsydd lösning där vi har kontroll på både energi och effekt.

Kartlägg energin med hjälp av oss

Enligt lagen ska stora företag regelbundet genomföra en energikartläggning. Till stora företag räknas verksamheter med minst 250 personer och en årsomsättning på över 50 miljoner euro, eller en balansomslutning på över 43 miljoner euro per år. Även offentliga företag omfattas. Vi hjälper er med energikartläggningen så att den både uppfyller lagkraven och ger er full koll på förbrukningen av värme och el. 

Vi kan också hjälpa mindre och mellanstora företag med att göra komprimerade och kostnadseffektiva energikartläggningar med fokus på snabba, effektiva och lönsamma åtgärdsförslag. 

Energikartläggningar kan också behövas göras inför certifieringar eller för att uppnå det egna företagets miljökrav. Oavsett vad kan våra certifierade energikartläggare hjälpa er med detta.

Ge fjärrvärmekunden en effektivare anläggning

Arbetar du på ett energibolag och vill att era kunder ska få en effektivare kundanläggning? Vår analysgrupp, som är specialiserad på optimering av fjärrvärme- och fjärrkylesystemets framlednings- och returtemperaturer, hjälper er gärna i så fall. Fjärrvärmedistribution

Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss inom kort

    För information om hur vi behandlar personuppgifter, läs mer i vår integritetspolicy HÄR.