Per Skoglund blir ny vd på FVB

Per Skoglund till vänster tar över rodret på FVB vid årsskiftet. Nuvarande vd Leif Breitholtz blir senior advisor med ansvar för utlandsverksamheten. (Foto: Per Helgoson).

Per Skoglund tillträder som ny vd på FVB Sverige AB den 1 januari 2023. Han har varit vice vd sedan 2017 och efterträder Leif Breitholtz, som blir senior advisor med ansvar för utlandsverksamheten på FVB.

Per Skoglund är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid KTH och har lång erfarenhet från energibranschen. Per har arbetat på FVB sedan 2003, huvudsakligen som ansvarig för kontoret i Stockholm. Som vd kommer han att arbeta på huvudkontoret i Västerås.

– Det känns roligt och spännande att bli vd på FVB. Det har endast varit tre vd:ar i bolagets drygt 50-åriga historia så det känns också hedrande att få ta över posten, säger Per Skoglund.

FVB:s styrelse är mycket nöjda med rekryteringen.

– FVB är ett personalägt bolag och vi ville därför helst göra en internrekrytering till vd-posten. Per Skoglund har stor erfarenhet inom energiområdet och kan företaget. Han är också känd i vår kundkrets. Han är dessutom mycket professionell i sin yrkesroll, säger Lars Andersson, styrelseordförande i FVB Sverige AB.

Per Skoglund tar över vd-posten i en turbulent omvärld, inte minst inom energi-området.

– På FVB har energifrågan alltid stått i fokus, och nu gör den det i hela samhället. Det innebär stora möjligheter för FVB, eftersom vi har många av de kompetenser som krävs för den omställning som nu pågår. Våra tjänster ligger väldigt rätt i tiden.

FVB har sedan starten varit starka inom fjärrvärme och var det företag som introducerade fjärrkylan i Sverige. FVB arbetar även med energifrågor kopplade till Industri, Fastighet, El & Automation samt Vatten & Avlopp. Bolaget har idag 150 anställda med kontor på tio platser i landet.

– Vi fortsätter vår strategi att växa organiskt inom våra nuvarande verksamhetsområden. Dessutom vill vi bredda oss ytterligare inom vatten- och avlopp, där det kommer att krävas stora investeringar framöver, avslutar Per Skoglund.

Fakta

Namn: Per Skoglund
Ålder: 52 år
Bakgrund: Uppväxt i Ludvika, utbildad till civilingenjör inom maskin vid KTH, lång erfarenhet inom energibranschen från bland annat Fortum och ABB Atom. Har arbetat på FVB sedan 2003 och som vice vd sedan 2017.
Intressen: Många, men musikintresset är störst. Spelar trumpet, arrangerar musik och skriver egen musik då och då.


Liknande artiklar

FVB Sverige AB, AAA diamant 2024
FVB Sverige AB, AAA diamant
Ny HR-ansvarig på FVB
Delta i FVB:s fjärrvärmekurser 2024