Intervju med Ola Nordgren

Hallå där Ola Nordgren, du går i pension vid nyår efter nära 40 år på FVB. Du har i många år varit utlandsansvarig och sedan 2016 varit vd för den brittiska verksamheten. Vad händer för FVB i Storbritannien?

– Där sker en positiv utveckling för både fjärrvärme och fjärrkyla och för vårt bolag. De flesta byggnader i Storbritannien använder gas för sin uppvärmning. Många kommuner och privata fastighetsägare har därför de senaste åren tittat på alternativ till gasen och den senaste tidens utveckling med kriget i Ukraina har accelererat detta arbete, vilket har ökat intresset för främst fjärrvärme, men också fjärrkyla.

Du har genom åren gjort mängder med uppdrag och träffat massor med kunder, nämn ett uppdrag som varit speciellt.

– Det är såklart väldigt svårt att hitta ett enskilt uppdrag. Med de svenska kunderna har det varit en kontinuitet och man får en närvarokänsla som gör att jobbet känns extra roligt när relationer skapas. Men ett uppdrag som var annorlunda var när vi fick göra en förstudie för fjärrvärme och fjärrkyla i Christchurch i Nya Zeeland, efter att de hade drabbats av en omfattande jordbävning. Det var speciellt på många sätt, dels att staden var så förstörd efter jordbävningen, dels att det handlade om en kund på andra sidan jorden.

Vad ska du ägna dig åt när du blir pensionär?

– Jag har ett sommarhus i Hälsingland och det vill jag bygga ut. Jag vill även träffa mina barn och barnbarn mer. De bor i Åre och Göteborg, så nu finns det mer tid att hälsa på dem. Dessutom hoppas jag bli bättre på golf.


Liknande artiklar

FVB Sverige AB, AAA diamant 2024
FVB Sverige AB, AAA diamant
Ny HR-ansvarig på FVB
Delta i FVB:s fjärrvärmekurser 2024