Intervju med Michael Ingeldi

Hallå där Michael Ingeldi, du blir från den 1 juni ny regionchef Syd och kontorschef på FVBs kontor i Göteborg. Vad lockade dig med det här jobbet?

– Jag älskar energibranschen och har jobbat i denna sektor de senaste 20 åren. Närmast kommer jag från Alingsås Energi där jag var affärsområdeschef för fjärrvärme och tjänster med bland annat belysning och laddinfrastruktur. Det känns spännande att i min nya roll få jobba med energi-frågor från ett annat perspektiv. Jag kommer dessutom att få arbeta mycket med kunder vilket jag tycker är stimulerande.

Att FVB är personalägt och verkar ha en bra syn på personalfrågor gjorde att det kändes extra intressant att börja jobba där.

I södra Sverige, som du ska ansvara för, görs nu väldigt stora satsningar inom både energi och VA. Vad blir FVBs roll i denna utveckling?

– Att arbeta som en möjliggörare i genomförandet i dessa infrastruktursatsningar. Där har FVB en viktig roll i form av rätt kompetens och lång erfarenhet.

Vad blir det första du vill ta dig an på nya jobbet?

– Svår fråga. Lyssna in vad vi gör idag och förstå verksamheten mer ingående och hur jag kan bidra med att utveckla den.


Liknande artiklar

FVB Sverige AB, AAA diamant 2024
FVB Sverige AB, AAA diamant
Ny HR-ansvarig på FVB
Delta i FVB:s fjärrvärmekurser 2024