Hallå Anna Larsson

Hallå där Anna Larsson, du slutar i juni på FVB efter nästan 36 år på företaget. Du har i många år varit gruppchef för produktionsgruppen i Västerås. Vilka är de mest angelägna produktionsfrågorna just nu?
– Det sker stora förändringar på bränslesidan med ökade kostnader för biobränsle när konkurrensen ökar, men också att det kommer att finnas mer tillgång till restvärme från nya industrier och vätgasanläggningar. Dessutom planerar många energibolag att satsa på koldioxidinfångning. Den stora utmaningen framöver är att få ihop dessa delar och samtidigt få ihop den ekonomiska kalkylen. Vi ser idag att nya kraftvärmeverk har det tufft ekonomiskt.

Du har genom åren gjort många uppdrag och träffat massor med kunder, nämn ett uppdrag som varit speciellt.
– Ett uppdrag som skiljt sig åt mot de andra är att jag har jobbat åt Sollentuna Energi med att sälja fjärrvärme till nyproduktion av bostäder. Då var jag regelbundet på plats hos dem, vilket gjorde att jag lärde känna personalen inte bara på värmesidan, utan även inom marknadsfrågor. Det var ett roligt uppdrag.

Vad ska du ägna dig åt när du inte längre ska jobba?
– Först blir det en resa till Italien och jag hoppas att det blir många resor framöver. Sedan kommer jag och min man att vara i vår stuga i Bruksvallarna mer än vi kunnat hittills och sommartid gillar vi att segla. Dessutom får jag mer tid att umgås med barnbarnen, så det finns mycket att se fram emot.


Liknande artiklar

FVB Sverige AB, AAA diamant 2024
FVB Sverige AB, AAA diamant
Ny HR-ansvarig på FVB
Delta i FVB:s fjärrvärmekurser 2024