FVB Malmö – i händelsernas centrum

FVB Malmö
Sverigeresan, där vi besöker FVB runt om i landet, har kommit till Malmö. Här finns expertkompetens inom distribution – oavsett om det handlar om fjärrvärme, fjärrkyla eller gas. 

Kontoret etablerades 2017 och ligger i centrala Malmö. Här befinner man sig mitt i en expansiv region. Bland kunderna finns E.ON, Öresundskraft och Kraftringen. 

– På vårt kontor i Malmö är vi sex anställda och vår plan är att växa ytterligare. Det ser väldigt ljust ut framöver och vi ser stor potential att växa i den här regionen, säger Lennart Larsson, som är kontorschef. 

– Vår styrka är kompetensen inom distribution för fjärrvärme, fjärrkyla och stadsgas. Vår personal har både lång erfarenhet och spetskompetens, säger Lennart Larsson.

Detta märks tydligt bland uppdragen där det just nu är många inom fjärrvärmedistribution. Det handlar bland annat om två projekt med lågtempererad fjärrvärme. Det ena är i Lund där Kraftringen bygger ett av världens största lågtemperatursystem för fjärrvärme och där spillvärme från forskningsanläggningen MAX IV ska försörja hela den nya stadsdelen Brunnshög. Det andra projektet genomförs av HEM i Halmstad där en ny stadsdel ska få ett fjärrvärmesystem på 65 grader och som bygger på det innovativa system som utvecklats på Högskolan i Halmstad. 

– Vi arbetar även med uppdrag som handlar om reinvesteringar i gamla nät och där är det bra att ha historia och erfarenheter från dessa system. Vi finns helt enkelt i båda ändarna av fjärrvärmeutvecklingen, säger Lennart Larsson.


Liknande artiklar

FVB Sverige AB, AAA diamant 2024
FVB Sverige AB, AAA diamant
Ny HR-ansvarig på FVB
Delta i FVB:s fjärrvärmekurser 2024