FVB fortsätter att växa

– Vi upplever hög efterfrågan från våra kunder och det ger oss goda möjligheter att växa, säger Per Skoglund, vd på FVB.

FVB har sedan bolagets grundades varit starka inom fjärrvärme och det var också de som introducerade fjärrkylan i Sverige. FVB arbetar även med energi-frågor kopplade till industri, fastighet och el & automation.

– Vi har idag 150 anställda med kontor på tio platser i Sverige. Vi växer i hela landet och behöver rekrytera personal till de flesta av våra kontor och inom samtliga verksamhetsområden. Vi söker även svensk personal som vill jobba vid vårt konor i Reading (London).

– Hos oss får du utvecklas som konsult och jobba med utmanande spetsprojekt säger Per Skoglund med anledning av att företaget vill anställa mer personal.

– Det är relativt lätt att hitta unga nyexaminerade ingenjörer, men nu har vi stort behov av projektledare, projekt-ingenjörer och projektörer med några års erfarenhet.

FVB gör nu dessutom en rejäl satsning inom vatten och avlopp, där de i första hand behöver anställa erfarna projektörer inom ledningsnät.

– Vatten och avlopp är ett område där det kommer att krävas stora investeringar framöver, så där vill vi växa. Och parallellt sker ju en stor omställning till en ökad elektrifiering, så marknadsmässigt ser det väldigt bra ut för oss, säger Per Skoglund.

Det är dock inte enbart den starka marknaden som styr bolagets tillväxt utan även FVBs ambition att kontinuerligt växa organiskt med bibehållen lönsamhet. Som nyanställd innebär det att man kommer till ett välmående bolag som dessutom är personalägt, vilket innebär att alla tillsvidareanställda har möjlighet att bli delägare i företaget.


Liknande artiklar

Spill från järnsvamp ska värma Gällivare
Fjärrvärmekurs
Nya fjärrvärmekurser 2024
Vätgas AI-bild
Vätgas – FVBs nya utvecklingsområde