Aktiv pensionärsklubb i Västerås

I början av 2000-talet började flera FVB-are att uppnå pensionsåldern. En del hade arbetat på företaget i 25-30 år och några hade varit med ända sedan starten 1970, då medel-åldern låg på runt 25 år.

Efter att i så många år tillsammans fått vara med och bygga upp ett framgångsrikt företag i en spännande och expansiv bransch tyckte de nyblivna pensionärerna att det behövdes en pensionärsklubb.

I november 2006 samlades några nyblivna pensionärer för att formalisera det hela. Och som gamla företagare så blev det såväl föreningsregler som en stående dagordning och protokollförda möten. Klubben har fyra möten per år.

Vid starten var det 3 personer och idag är det 17 glada pensionärer på medlemslistan. Inflödet är 1-2 personer per år och frånfället har ännu inte börjat.

Björn Jansson, initiativtagare och ständig sekreterare i klubben, berättar:

– Här diskuteras allt från det geopolitiska läget till dagens väder. Stående punkter är att bland annat att redogöra för sina fritidsaktiviteter som är allt från gym, promenader och skidor till körsång, målning och smide.

Här är 7 glada seniorer på ett möte. Bakre raden från vänster: Björn Jansson, Nils-Göran Nordqvist, Christer Larsson. Främre raden från vänster: Anna Greta Berggren, Björn Andersson, Göran Arvelius och Barbro Arvidsson.

Viktigt är också rapportering om utförda ”restaureringar” som till exempel knä- och höftledsbyte, eller starroperationer.

Minst två gånger per år träffas medlemmarna för att äta en middag på någon restaurang i Västerås, ibland kombinerat med en aktivitet som kulturellt besök, travtävling eller minigolf.  

– Klubben är en uppskattad mötesplats för att hålla kontakt med gamla arbetskamrater. Genom att mötena sker på kontoret så träffar vi även tidigare arbetskamrater och håller oss uppdaterade om vad som sker i branschen och i företaget, avslutar Björn.


Liknande artiklar

Spill från järnsvamp ska värma Gällivare
Fjärrvärmekurs
Nya fjärrvärmekurser 2024
Vätgas AI-bild
Vätgas – FVBs nya utvecklingsområde